Ana Radovanović

Psiholog i dečiji i adolescentni psihoterapeut

Polje ekspertize

Ana Radovanović se bavi dečijom i adolescentnom psihoterapijom, savetovanjem roditelja i dijagnostikom. Tokom dosadašnjeg psihoterapijskog rada najviše se bavila separacionim teškoćama (pri polasku dece u vrtić ili školu), problemima u učenju, enurezama, problemima sa pažnjom, teškoćama u emocionalnom ispoljavanju, noćnim strahovima, problemima u ishrani, adolescentnim krizama, različitim blokadama i zastojima u razvoju.

Iskustvo

Ana Radovanović je diplomirani psiholog i dečiji i adolescentni psihoanalitički psihoterapeut u superviziji. Studije psihologije završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na smeru kliničke psihologije. Dodatno se edukuje stičući raznovrsno kliničko iskustvo na Institutu za mentalno zdravlje, posebno kroz rad sa psihotičnim pacijentima. U okviru evropski priznatog Udruženja za dečiju i adolescentnu psihoanalitičku psihoterapiju (UDAPS) edukuje se za rad sa decom i adolescentima (do 24 godine). Aktuelno u treningu iz grupno-analitičke psihoterapije u organizaciji Društva grupnih analitičara Beograd (DGAB).

Ana je učestvovala u brojnim projektima kao na primer Unicef- ov “Podrška porodicama u krizi”, “Jačanje kapaciteta porodica dece sa cerebralnom i dečijom paralizom”.

Sertifikovana je za programe “Porodica i odgovorno roditeljstvo”, “Razvoj dece iz ugla teorije afektivne vezanosti”, “Efekti traume na razvoj afektivne vezanosti i razvoj deteta”.

Savetovanje i psihoterapiju vidi kao jedan od najboljih načina da podržite unapredjenje razvoja svog deteta, pomognete mu da otkloni teškoće koje se često javljaju tokom razvoja i omogućite mu da ostvari svoje potencijale i pronadje sreću. Roditeljstvo je predivan, ali nekad i komplikovan, težak zadatak za koji nas niko prethodno ne uči i sprema, gde savetovanje može pomoći, odagnati sumnje ili dileme vezane za dečiji razvoj i roditeljstvo, kao i pružiti tretman detetu koje je negde zastalo u psihološkom razvoju.

Kvalifikacije i članstva

  • Diplomirani psiholog, Univerzitet u Beogradu, Srbija
  • U treningu Psihoanalitičke psihoterapije za decu i adolescente UDAPS odobren od European Association for Psychoanalytic Psychotherapy (EFPP)
  • U treningu iz Grupne analitičke psihoterapije, koju organizuje Društvo grupnih analitičara Beograd (DGAB) po standardima EGATIN-a (European Group Analytic Training Institutions Network) čiji je punopravni član, kao i EFPP (European Federation of Pszchoanalytical Psychotherapists)

Pruža sledeće usluge

  • Individualna psihoterapija dece i adolescenata
  • Psihodijagnostika
  • Rad sa roditeljima

Dostupnost

Jezici na kojima pruža terapiju: Srpski