Za decu i omladinu

Institut Reveri stvara okruženje koje je inspirativno, podstičuće, a pre svega sigurno i pouzdano za decu i mlade, omogućavajući im potreban prostor za rast i razvoj emocionalnih veština i socijalne inteligencije.

Programi za decu i mlade obuhvataju

 • Radionice i aktivnosti
 • Letnji kampovi

AKTUELNO

DOBRO I NAOPAKO

 • Program razvoja za decu od 12 do 16 godina
 • Frekvenca – 1 x nedeljno 1.5h
 • Trajanje – 3 meseca

Kontaktirajte nas za detalje.

Program obuhvata kreativne radionice za decu od 12 do 16 godina, jednom nedeljno u trajanju od satipo vremena. Program je podeljen po nivoima, prvi nivo traje tri meseca tj 12 radionica. Sadržaj programa je usmeren na teme odrastanja i suočavanja sa promenama koje su neminovne. Ovo je doba kada unutrašnji svet deteta doživljava intenzivne transformacije, koje vode do oštrih sukoba sa roditeljima i osećaja usamljenosti, gubitka oslonca i tla pod nogama. Često tada deca više nisu u mogućnosti da održe odličan uspeh u školi i iz perspektive roditelja “potpuno polude” i “gube razum”. Iz perspektive deteta postoji jedan veliki nesklad između želja, mogućnosti i sve odjednom postaje naopačke. U tom periodu drugarstva su jaka, kao i prve ozbiljne ljubavi. Sreća lako prelazi u tugu, a patnje su ozbiljne i izgledaju kao da će trajati večno.

U našem programu deca su eksperti. Oni nas uče o njihovim mislima, snovima, brigama, sletanjima i poletanjima. Naučimo i mi njih po nešto. Kako pronaći svetionik i kako nebiti sam. Kako reći, a ne zaplakati, kako se izboriti za svoje mesto pod suncem. Zajedno nalazimo načine kako razumeti svet odraslih, kako biti odgovoran, a ne zaboraviti biti dete, jer ko ne sačuva dete u sebi ni ne može postati veliki čovek.

Iako se na ovim radionicama vodi računa pre svega o unutrašnjem svetu deteta i njihovom emotivno-psihološkom razvoju, kao i na jačanju osnove ličnosti i korišćenje zdravih psiholoških mehanizama kroz stvaralaštvo i kreativnost, posebna pažnja se posvećuje i učenju dece, tj. mladih odraslih kako da budu bezbedni u svetu koji ih očekuje, kako da se sačuvaju, koja su to rizična ponašanja i kako ih izbeći.

PAMETNI CIRKUS

 • Program razvoja za decu od 7 do 16 godina (podeljen po uzrastima na dve grupe 7-10 i 11-16)
 • Frekvenca – 1 x nedeljno 2h
 • Trajanje – 4 meseca

Projekat „Pametni cirkus“ osmišljen je tako da kroz specifične vežbe i zadatke spaja razvoj socijalnih veština i emotivne inteligencije sa izuzetno zanimljivom umetnošću žongliranja, tehnikama klovna i akrobacije za koje su deca prirodno zainteresovana. Kroz vežbe žongliranja i drugih aktivnosti razvija se fina koordinacija koja pospešuje stvaranje moždanih sinapsi u skladu sa Nikola Tesla programom razvoja inteligencije kod dece. Dodir sa umetnošću i stvaranjem performansa osvešćuje sopstveno ja, a svest o drugima se jača kroz rad na socijalnim veštinama. Razvoj emotivne inteligencije odvija se po određenom kurikulumu koji obuhvata veštine neophodne za potpun dečiji razvoj. U radionicama ovog programa akcenat će biti na veštinama nenasilne komunikacije i razvijanja međusobne empatije i podrške u određenoj socijalnoj grupi. Na kraju jednog ciklusa radionica, deca prave predstavu koju će prikazati pred publikom i time staviti krunu na svoj rad i uspeh.

NTC program učenja

 • Program razvoja za decu od 5 do 13 godina (deca su podeljena po uzrastu u 4 grupe (5-7godina), (I i II razred), (III i IV razred)i (V i VI razred)
 • Radionice se održavaju u 3 ciklusa od po 2 meseca
 • Svaki ciklus je različit što znači da dete može da pohađa više ciklusa godišnje

NTC radionice su osmišljene od strane autora NTC programa (Ranko Rajović i Uroš Petrović). Radionice sprovode članovi NTC tima (stručni saradnici), a autori vrše superviziju i povremeno prisustvuju radionicama. Ciljevi NTC radionica podrazumevaju podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti sve dece koja učestvuju u programu, sprečavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja (funkcionalno znanje), kao i pravovremeno uočavanje darovite dece i podsticanja razvoja njihove darovitosti.

Programi za decu su od izuzetnog značaja za razvoj budućih mladih ljudi i njihovo psiho-fizičko zdravlje. Institut Reveri posebnu pažnju poklanja najmlađima i njihovim specifičnim razvojnim potrebama. Svi programi su usmereni na razvoj kreativnosti , a zatim razvoj sledećih psiholoških veština: samoprihvatanje, emocionalna svesnost, asertivnost, nezavisnost, samoaktualizacija, empatija, socijalna odgovornost, odnosi sa drugima, tolerancija stresa, kontrola impulsa, testiranje realnosti, fleksibilnost, rešavanje problema, optimizam i povezivanje sa sobom i svojom okolinom. Ove osobine se svrstavaju pod pojam „Emotivna inteligencija“, i pokazano najviše koreliraju sa osećajem sreće i ispunjenosti u životu.

Prevencija je najvažnija oblast mentalnog zdravlja i zato zrno uloženo danas biće bogata trpeza sutra.